Logo Romger

Modulul PALK-CAM

PALK-CAM

Modulul PALK-CAM permite planificarea precisa si sigura a transplantului de cornee precum si a altor terapii ale corneei bazandu-se pe PALK (Pachymetry Assisted Laser Keratectomy). Metoda este recomandata pacientilor care au nevoie de transplant de cornee si celor care au endoteliul intact. Indicatiile medicale includ keratoconus in diferite stadii, cicatrici aparute in urma infectiilor bacteriene, leucoame si keratotomia radiala.

Mod de functionare.

O harta detaliata este generata de catre sistemul de inalta rezolutie Scheimpflug camera. Pahimetria corneana poate fi extinsa matematic printr-o noua functie de extrapolare. De asemenea se poate genera o harta simplificata prin introducerea manuala a masuratorilor individuale. Acest lucru poate fi util in cazul in care corneea nu poate fi masurata cu ajutorul Scheimpflug camera din cauza cicatricilor severe. Modulul PALK-CAM calculeaza apoi cu mare precizie volumul care trebuie ablat cu ajutorul laserului Schwind Amaris.

Modulul PALK-CAM are integrata optiunea Clipped PALK ce permite pentru prima oara ca suprafetele subtiri ale corneei sa nu fie supuse procedeului de ablatie. Acest lucru asigura omogenitatea grosimii stromei reziduale si realizarea cu success a corneal collagen crosslinking sau a transplantului lamelar. Datorita pahimetriei detaliate, corneea este ablata uniform in jurul conului, in timp ce acesta nu este ablat. In urma acestui procedeu vederea pacientului se imbunatateste considerabil, iar structura corneei este stabila si omogena.

Clipped PALK poate fi utilizat in cazuri particulare de keratoconus in combinatie cu corneal collagen crosslinking.

PALK-Cam

Clipped PALK permite ca suprafetele subtiri ale corneei sa nu fie supuse procedeului de ablatie. Suprafetele ablate sunt colorate cu rosu.

Download PDF Schwind
SCHWIND CAM software Pagina producatorului