Logo Romger

HEP – Heidelberg Edge Perimeter

HEP
Heidelberg Edge Perimeter efectueaza testarea functionala a sistemului vizual.
In acelasi sistem se regasesc SAP (Standard Automated Perimetry), dar si testul de detectare timpurie a glaucomului – FDF (Flicker-Defined Form).

Conectivitate

Platforma de software Heidelberg Eye Explorer (HEYEX) ofera solutii flexibile atat pentru un cabinet mic cat si pentru o clinica sau pentru un spital. Baza de date a pacientilor integrata permite stocarea si managementul tuturor imaginilor existente achizitionate cu ajutorul sistemelor Heidelberg Engineering cum ar fi: Spectralis, HRT si HEP. Software-ul de vizualizarea a imaginilor permite accesul la dosarul pacientului de pe majoritarea sistemelor conectate, ce pot efectua consultatii si diagnostic.

  • HEYEX este compatibil cu Spectralis, HRT si HEP
  • Stocarea centralizata a datelor
  • Accesul online la date
  • Imagini usor de obtinut si de vizualizat
  • Eficient

 

Stadiul specific al perimetriei

Testarea campului vizual ramane instrumentul principal de diagnosticare ce ofera informatii despre functia vizuala a pacientului, calitatea vederii si calitatea vietii acestuia. Testarea functionala ofera suport medicilor in detectarea precoce a glaucomului sau in progresia acestuia. Perimetria 2 in 1 cu HEP ofera cel mai potrivit test pentru fiecare stadiu al bolii.

Perimetria FDF (Flicker-Defined-Form)

Stimulul FDF sau Contour Edge Illusion si-a demonstrat utilitatea in detectarea pierderii campului vizual la pacientii cu glaucom in faza incipienta. Un stimul circular de 5 grade este creat de o faza de inversare a unor puncte albe si negre care palpaie in contra faza cu punctele de pe fundal. Palpaitul punctelor creeaza un contur imaginar pe care pacientul il percepe ca pe o pata gri sau ca pe un cerc de lumina in fata fundalului existent. Perimetria FDF a demonstrat ca poate corela defectele structurale detectate de catre HRT sau Spectralis OCT.

Flicker Defined Form

Flicker Defined Form

Perimetrie standard automata

Perimetria standard automata SAP sau perimetria „alb pe alb” este cea mai potrivita pentru pacientii cu progresie a glaucomului moderata spre severa, astfel oferind continuitate ingrijirii. HEP ofera o perimetrie unica W/W folosind un semnal de tip Goldmann III pentru gama de 40 dB pana la 16 dB. De la 15 dB pana la 0 dB, stimulul creste folosind ecuatia Goldmann pentru a reda echivalenta perceptuala. Abordarea unica permite folosirea tuturor caracteristicilor SAP asigurand rezultate foarte bune atat la evaluare cat si la reevaluare.

Perimetrie standard automata SAP

Perimetrie standard automata SAP

Testele standard

HEP este un sistem care permite testarea vederii centrale si periferice. Ofera un set complet de teste standard pentru capul vizual central de 10º, 24º si 30º precum si o extensie la periferie pana la 60º (100 puncte).

Teste standard

Teste standard

Heidelberg Edge Perimeter utilizeaza 3 tipuri diferite de strategii ASTA (Adaptive Staircase Thresholding Algorithm) care acopera o gama larga de aplicatii.
Algoritmul standard ASTA pentru examinarea de baza foloseste o scara de abordare de 4-2-2 precum si informatii obtinute de la teste tinta vecine si o metodologie rapida de terminare pentru a reduce timpul de testare.

Caracteristici unice:

ASTA Follow Up reduce si mai mult timpul de testare la reexaminari. Rezultatele testelor anterioare sunt folosite pentru verificarea acelorasi zone ale campului vizual. Timpul pentru fiecare testare este redus la trei minute, insa nu scade precizia evaluarii.
ASTA Fast este un test de protocol recomandat pacientilor pentru care nu exista indicii de boala sau celor care au prezentat semne de oboseala in examinarile trecute. Valorile de inceput sunt bazate pe valorile reprezentative pentru varsta pacientului.
De asemenea, HEP ofera si teste rapide de screening. Strategia de screening pune in balanta cererea unei evaluari rapide ale campului vizual cu necesitatea de acuratete a testului. Utilizatorul isi poate alege formatul raportului evaluarii: OS-OD sau OD-OS sau OU raport in format portrait sau landscape.

HEP Report

HEP Report