Logo Romger

Modul de cornee Rostock HRT

Imagini ale corneei strat cu strat

  • Evaluare clinica timpurie a cheratitei
  • Evaluare clinica a plexului nervos cu neuropatie diabetica
  • Keratoplastia si raspunsul imun DSAEK
  • Identificarea distincta a subtipurilor de distrofie
  • Numararea celulelor endoteliale

 

Microscopia confocala cu modulul HRT Rostock pentru cornee ofera medicului una dintre cele mai detaliate imagini ale structurii si patologiei corneei. Modulul de cornee nu numai ca ajuta la diferentierile bacteriene, virale, parazitare si infectii fungice, dar si la evidentierea LASIK flap, la numararea celulelor endoteliale pentru reexaminarile postoperatorii precum si pentru o mare varietate de alte aplicatii.

Imaginea corneei strat cu strat

Majoritatea straturilor anatomice si tipurile de celule pot fi vizualizate cu usurinta, incluzand celulele epiteliale (superficiale, intermediare si bazale), plex nervos, straturile stromei si celulele endoteliale.

cornea layer by layer structura corneei

 

in vitro vs in vivo

Evaluare timpurie a cheratitei

Microscopia confocala a fost folosita la scara larga pentru a face evaluarea clinica initiala a cheratitei Acanthamoeba, deoarece asteptarea rezultatelor testelor clasice intarziau mult inceperea tratamentului.
Acanthamoeba si fusarium pot fi confundate adesea cu infectii bacteriene sau virale.

Keratoplastia si raspunsul imun DSAEK

Vizualizarea activitatii celulelor inflamatorii poate fi folosita pentru evaluarea succesului keratoplastei sau pentru evidentierea zonelor de interes. In cazul multor tipuri de patologie corneana, raspunsul imun poate fi masurat prin observarea infiltrarii raspunsului celular.
keratoplasty

Identificarea distincta a subtipurilor de distrofie

Modulul de cornee HRT Rostock ofera informatii despre infectii si distrofii la nivel celular. Comparativ cu imaginile obtinute cu slit lamp, tehnologia de scanare confocala creeaza o imagine iluminata uniform. Structurile celulare sunt prezentate in cele mai mici detalii facilitand histologia in vivo. Fiecare tip de subdistrofie (Map-Dot-Fingerprint, Granular, Fuchs’ and Lattice) are modele caracteristice care pot fi recunoscute cu ajutorul microscopiei confocale.

Numarare celulelor endoteliale

Modulul de cornee HRT Rostock are o optiune semi-automata de numarare a celulelor endoteliale. Pe imaginea cu celule endoteliale, este marcata regiunea de interes, apoi folosind una dintre metodele acceptate de numarare, celulele sunt marcate si sistemul calculeaza automat densitatea celulara.
cornea cell count