Logo Romger

Infrared Reflectance

Cu Infrared Reflectance (IR) se obtin numeroase imagini de fund de ochi, prin utilizarea de lumina infrarosie in locul celei albe. Imagistica IR are mai multe avantaje fata de imaginile de fund de ochi obisnuite:

  • Deoarece lumina infrarosie este invizibila, pacientii sunt feriti de socurile flash care insotesc imaginile traditionale de fund de ochi. Acesta este un avantaj in cazul in care sunt investigati copii sau persoane sensibile la lumina.
  • Lumina infrarosie patrunde mai usor in mediile neclare, mai bine decat lumina alba, ceea ce reprezinta un avantaj in cazul investigarii pacientilor cu cataracta.
  • Imagistica Infrared Reflectance poate oferi o vizualizare mai buna a membranei epiretiniene si a edemului macular cistoid in comparatie cu imaginile de fund de ochi sau cele red-free.

Sistemul Spectralis foloseste pentru imaginile de fund de ochi, tehnologia cSLO confocal scanning pentru a reduce pierderile de lumina si pentru evidentierea zonei focalizate. Cu ajutorul IR, pacientul are parte de o examinare confortabila, iar medicul obtine imagini clare si detaliate.

Infrared cystoid macular edema Infrared geographic atrophy
Infrared Spectralis