Logo Romger

Spectral Domain Optical Coherence Tomography

 
Normal Macula OCT

 

Tomografia in coerenta optica (OCT) este un procedeu non contact asemanator ecografiei sau RMN-ului. Cu ajutorul OCT-ului lumina reflectata este folosita pentru a produce detalii in sectiune transversala si imagini 3D ale ochiului.

O versiunea mai veche a acestei tehnologii (TD-OCT), foloseste o oglinda de referinta mobila pentru masurarea timpului de reflexie. Acest proces mecanic limiteaza atat datele obtinute cat si calitatea imaginii.

SD-OCT foloseste o tehnologie non-mecanica mult mai rapida. Spectralis SD-OCT masura simultan multiple lungimi de unda reflectate pe tot spectrul, de unde ii provine si numele. SD-OCT este de 100 de ori mai rapid decat TD-OCT si obtine 40.000 de scanari pe secunda. Numarul ridicat de scanari si viteza foarte mare inseamna o rezolutie mai buna si o sansa mai mare de a observa orice semn de boala oculara.

Sistemul Spectralis este mai mult decat o noua generatie de OCT. Achizitia imaginii de mare viteza este combinata cu tehnologia TruTrack pentru a urmari activ ochiul in timpul scanarii. Urmarirea miscarilor ochiului simultan cu imaginile dual beam, minimizeaza aparitia artefactelor, reduce zgomotul de fundal si permite urmarirea in detaliu a schimbarilor in timp. Ca rezultat apar – corelarea punct-cu-punct intre fundul de ochi si scanarile OCT, imagini mai clare, detaliate si evaluarea mai buna a micilor modificari.

Prin integrarea SD-OCT cu confocal scanning laser ophthalmoscopy (cSLO), platforma Spectralis a perfectionat rolul SD-OCT in oftalmologie. Prin combinarea Spectralis SD-OCT si cSLO imaginile fundului de ochi dezvaluie noi detalii legate de retina. Aceste detalii ajuta la redefinirea diagnosticului si tratamentului multor afectiuni majore ale ochiului.

Spectralis SD-OCT ofera TruTrack Active Eye Tracking care permite alinierea exacta si repetabila a imaginilor OCT si ale fundului de ochi, Heidelberg Noise Reduction pentru imagini detaliate, AutoRescan pentru plasarea exacta a scanarilor de reevaluare si imagnile multi-modality pentru un diagnostic precis intr-o platforma upgradabila.