Logo Romger

Spectralis Glaucoma Premium Edition

Noul modul de glaucom este utilizat pentru analiza capului nervului optic ONH, a stratului de fibre nervoase retiniene RNFL si pentru analiza asimetriei polului posterior. Acesta ajuta la detectarea glaucomului in faza incipienta si la urmarirea modificarilor aparute, bazandu-se pe un sistem unic si automat de pozitionare anatomica APS (Anatomic Positioning System).

Anatomic Positioning System (APS)

Doar familia de produse Spectralis OCT ofera aceasta functie unica APS (Anatomic Positioning System) ce localizeaza puncte in ochiului cu ajutorul a doua repere structurale fixe cum ar fi: centrul foveei si centrul deschiderii membranei Bruch BMO (Bruch`s Membrane Opening).

  • Detectare automata a reperelor in timpul scanarii initiale APS,
  • Alinierea automata a scanarii foveei pacientului la centrul axei deschiderii membranei Bruch (FoBMO),
  • Plasarea exacta a scanarilor ulterioare si a sectoarelor pentru analiza datelor,
  • Ajustarea capului de inclinare si a ciclotorsiunii in timpul achizitiei imaginii,
  • Diagnostic precis si informatii anatomice corecte.

 

SPECTRALIS APS

Scanarea OCT si sectorul de analiza sunt pozitionate diferit in functie de anatomia ochiului fiecarui individ. Ochi cu pozitii anatomice diferite ale foveei fata de centrul ONH (A si B). Scanarile Spectralis OCT se aliniaza automat la axa individuala FoBMO (Fovea to Bruch`s Membrane Opening).

ONH, RNFL si analiza asimetriei polului posterior sunt aliniate de la fovee la centrul axei deschiderii membranei Bruch cu sistemul de pozitionare anatomica Spectralis.

SPECTRALIS ONH

Se stabilesc relatii geometrice exacte intre defectele fibrelor nervoase, care pot fi observate in ONH, RNFL si in analiza asimetriei polului posterior.

ONH Rim Analysis

Evaluarea rimului neuroretinian se realizeaza de la BMO (Bruch`s Membrane Opening) pana la cel mai apropiat punct de pe membrana limitanta interna ILM. Aceasta masuratoare, scurta ca distanta, este cunoscuta ca BMO-MRW. Noul parametru BMO-MRW (BMO-based minimum rim width) cuantifica rimul neuroretinian perpendicular pe orientarea axonilor, luand astfel in considerare traiectoria variabila a fibrelor nervoase care intra in ONH prin toate punctele de masurare.

SPECTRALIS ONH

Analiza ONH foloseste scanarea cu 24 linii de inalta rezolutie. Detectarea automata a BMO si a membranei limitante interne ILM la fiecare scanare in sectiune transversala. Cuantificarea BMO-MRW (sagetile albastre), determina distanta minima de la BMO la ILM.

Privire de ansamblu asupra BMO-MRW

Ultimele noutati in materie sunt oferite medicilor de catre Spectralis OCT pe langa cuantificarea BMO-MRW, care imbunatateste examinarea clinica a discului optic. O clasificare in raport cu baza de date normativa este prezenta in imagini, prin sageti colorate.

SPECTRALIS BMOMRW

Imaginea de fund de ochi a unui pacient cu glaucom evidentiaza BMO prin puncte rosii, bazadu-se pe segmentarea automata Spectralis OCT.

Analiza asimetriei polului posterior

Efectele glaucomului asupra ochiului sunt evidentiate adesea prin subtierea retinei in zona situata in jurul foveei care se extinde spre capul nervului optic. Analiza asimetriei polului posterior folosita impreuna cu masuratorile RNFL pot oferi o imagine completa a glaucomului.

Analiza asimetriei polului posterior

Harta grosimii retiniene a unui ochi cu glaucom si a celuilalt ochi al pacientului. Asimetria dintre ochi si emisferele arata problemele existente.

Raportul analizei asimetriei polului posterior

Raportul analizei asimetriei polului posterior